Vrijwilligers Palliatieve Thuiszorg Betuwe

'We zijn er voor u als sterven dichtbij komt'

BETUWE - Mensen kiezen er vaak voor hun laatste levensfase thuis of in een andere vertrouwde omgeving door te brengen. Het liefst omringd door hun partner, kinderen, familieleden en vrienden. Deze periode kan intensief zijn. Degene die gaat overlijden heeft meestal veel zorg nodig. En het is een emotionele tijd waarbij het belangrijk is goed afscheid te nemen van elkaar en het leven. Onze vrijwilligers zijn opgeleid om er tijdens deze fase voor u te zijn.


Praktische en emotionele ondersteuning. We bieden praktische en emotionele ondersteuning bij u thuis, daar waar gewenst en nodig. Zowel overdag als ’s nachts. Dat kan zijn met waken, gesprekken, helpen met eten en drinken, naar de wc gaan, maar vooral met een luisterend oor en aandacht, vaak aan het bed. Daarmee bieden we kosteloos, aanvullende hulp naast de zorg-medewerkers. Mantelzorgers kunnen, als de vrijwilliger er is, even ontspannen of slapen om er vervolgens weer te kunnen zijn.


Tijdens de laatste levensfase

Onze vrijwilligers kunnen worden ingezet wanneer er palliatieve terminale zorg nodig is; zorg voor mensen met een beperkte levensverwachting. Terminale zorg, oftewel zorg tijdens de laatste levensfase, is daar een onderdeel van. Het omvat fysieke, psychologische, sociale en spirituele zorg. Doel is een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en het zo goed mogelijk afronden van het leven voor de cliënt en zijn of haar naasten.


Vrijwilliger worden? Neem dan contact op met Ria Berends: 06 46789669; info@vptz-betuwe.nl of kijk op www.vptz-betuwe.nl.

Waar doen we dat? Hulp en ondersteuning bieden onze vrijwilligers in de gemeente Overbetuwe en Lingewaard.