'Mensen bedankt!'

REGIO - Hoe bedank je mensen die je niet kent, en ook hoopt nooit nodig te hebben? Het is 12 maart rond de klok van 21.00 uur dat mijn vader een hartstilstand krijgt door de geschakelde woning hoor ik mijn moeder gillen. Wat doe je nou? Wat doe je nou. En daarna mijn naam."


Zo snel als ik kan staan ik en mijn man in huis om na één oogopslag al te zien dat het foute boel is. Plotseling zit je in een slechte film. Mijn man en ik leggen mijn vader op de grond en starten een reanimatie. Mijn moeder belt 112 op de speaker worden we gerust gesteld door de goede coating van de centralist over ritme en beademingen. Dan gaat het allemaal heel snel tussen de vijf en vijftien minuten staat ons huis vol met vrijwilligers en professionals van burgerhulpverlening, brandweer, politie en ambulance.

En het loopt als een getraind en geoliede machine ieder weet zijn taak, en heeft zicht op wat de ander doet. Hoe zet je deze mensen in het zonnetje? Hoe bedank je ze allemaal? Nou zo dus! Via de krant en sociale media. Jullie toppers samen hebben het leven van mijn vader gered! Daar zijn wij iedereen die betrokken is geweest enorm dankbaar voor!: Ambulancezorg Gelderland Midden, Politie Gelderland Arnhem Zuid, Brandweer Huissen, Burgerhulpverlening. Nogmaals bij deze uit de grond van ons hart bedankt!

Ria Vos-Lentjes