Huurdersvereniging Woonbelang

start werkgroep Oplevering en Onderhoud

LINGEWAARD - Vanuit huurdersvereniging Woonbelang komt het initiatief om de werkgroep Oplevering en Onderhoud op te richten die zich bezig gaat houden met oplevering en onderhoud van huurwoningen van Oosterpoort.


Er komen steeds meer signalen dat huurders aanlopen tegen onderhoudsproblemen en onduidelijkheid over wat Oosterpoort of de huurder moet doen. Ook bij het accepteren van een 'nieuwe' huurwoning blijken de verwachtingen van de huurder over hoe de woning moet worden achtergelaten niet overeen te stemmen met de eisen van Oosterpoort. Huurders lopen tegen een muur aan en er lijkt sprake van willekeur. Het beleid van Oosterpoort bij oplevering en onderhoud is diffuus, niet eenduidig en te weinig inzichtelijk.

Oorzaak van deze problematiek lijkt ook de oudere populatie van de huurders met vaak gezondheidsproblemen die zelf niet meer kan klussen.

De werkgroep Oplevering en Onderhoud wil informatie verzamelen en aanbevelingen doen naar Oosterpoort om meer duidelijkheid te krijgen over de regels bij oplevering en onderhoud. De werkgroep zoekt nog huurders die tijd hebben om mee te denken en te praten om zo een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van dit probleem en zo het belang van de huurders te dienen.

De bijeenkomsten van de werkgroep worden corona-proof gehouden in dorpshuis De Slenk op De Horst in Groesbeek. Dit gebouw is speciaal aangepast om corona-proof bijeenkomsten te kunnen houden.

"U kunt zich aanmelden via info@hv-woonbelang.nl of op telefoonnummer 06 28779192. Ga niet langs de zijlijn staan maar wordt een actieve huurder in uw eigen belang en dat van alle huurders!"