Luchtfoto. (foto: Jasja Dekker)
Luchtfoto. (foto: Jasja Dekker) Foto: Jasja Dekker

Beleef de meidagen rond het fort!

DOORNENBURG - Wilt u weten wat er in en rond Fort Pannerden gebeurde op 10 en 11 mei 1940? Dat kan! Kom wandelen rond het fort!


Helaas is er in de maand mei nog geen openstelling van ons prachtige fort! Maar uiteraard hebben wij u weer iets nieuws, leerzaams en leuks te bieden: geheel corona proof. Lekker buiten, in de frisse lucht en in een prachtige omgeving!

Op alle zondagen in mei én Tweede Pinksterdag kunnen bezoekers een mooie wandeling maken rondom het fort in de Klompenwaard via informatiebordjes. Het thema van de meimaand: wat gebeurde er in en rond het fort bij het uitbreken van WO ll? Wat was de taak van het fort, wie moesten die uitvoeren? En wat was het resultaat?

Ook de wandeling door de fortgracht kan weer worden gemaakt. De wandeling is bedoeld voor jong en oud, goed ter been. Duur: +/- 45 minuten. Onze gastheren/ vrouwen helpen u graag op pad bij de ingang van het fort.

Onze buitenhoreca en terras zijn volgens de coronamaatregelen geopend voor een drankje en een hapje. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht op het Pannerdens Kanaal.

Zondag 9 mei, Moederdag, wordt heel bijzonder! Museum Niemandsland uit Gendt is aanwezig met items die passen bij het thema WO ll! Zij gaan u en ons verrassen! Tijden: zondag 2, 16, 23, 24 (2e Pinksterdag) en 30 mei kunt u terecht tussen 11.00 en 17.00 uur. Op Moederdag 9 mei: vanaf 12.00 uur.

Deelname aan de wandelingen is geheel gratis. Een donatie in de fooienpot wordt op prijs gesteld! Voor meer informatie: kijk eens op onze web-site: www.fortpannerden.eu.