(foto: Jeroen Kleinnibbelink)
(foto: Jeroen Kleinnibbelink) Foto: Jeroen Kleinnibbelink

Huissense Mariska Boshoven brengt boek uit

HUISSEN - Onlangs publiceerde Mariska Boshoven (1974) haar dagboek ‘Bij jou weet je het maar nooit’. De geboren en getogen Huissense kreeg in 2016 de diagnose lymfeklierkanker toen ze precies 34 weken zwanger was. Tien dagen later werd zoontje Fynn geboren. Samen met haar prille gezin stapte ze in een oncologische achtbaan die volledig anders liep dan verwacht.


‘Bij jou weet ze het maar nooit’ hoorde ze al snel te vaak van haar artsen. Inmiddels is ze vijf jaar verder en vele behandelingen verder en is de ziekte onlangs voor de vierde keer teruggekomen.

Vanaf de diagnose hield Mariska een dagboek bij: een heel persoonlijk en eerlijk verslag over de impact van kanker als je je eerste kind verwacht en in de jaren erna, over vallen en telkens opstaan, over geluk blijven vinden in de kleine dingen en over blijven focussen op de toekomst. Er is een apart hoofdstuk vol praktische tips voor naasten, zorgverleners, patiënten en iedereen die meer wil weten over leven met kanker. Ze deelt haar ervaringen in de hoop iets voor anderen te kunnen betekenen.

Momenteel woont Mariska met haar gezin in Utrecht, maar Huissen en de omgeving komen regelmatig voor in haar boek Koop je het boek, dan steun je daarmee drie oncologische goede doelen. Mariska doneert de volledige winst aan Lymph&Co, het AYA Zorgnetwerk en Stichting Maxima’s Helden. ‘Bij jou weet je het maar nooit’ is onder meer te koop bij de Bruna in Huissen. Zie voor info ook: www.mariskaboshoven.nl.