Lucht/water warmtepomp. (foto: Edzo Oosterhuis)
Lucht/water warmtepomp. (foto: Edzo Oosterhuis) Foto: Edzo Oosterhuis

Goede ervaringen met de warmtepomp

LINGEWAARD - Het was spannend afgelopen winter. De eerste winter zonder gasaansluiting en zou de warmtepomp ons huis comfortabel warm houden. Wat zou de temperatuur gaan doen. Krijgen we een echte winter of zou het weer een winter worden zonder natuurijs en alleen maar kwakkelig herfstweer. Gelukkig is het een echte winter geweest met natuurijs waar we heerlijk op konden schaatsen, heerlijk. En een goede test voor de warmtepomp.


Gelukkig heeft de warmtepomp gedaan wat deze moet doen. Het huis is de hele winter heerlijk warm gebleven. Ook tijdens dagen met strenge vorst -15 en harde wind bleef het huis heerlijk warm. Voor de aanleg van het warmtesysteem hebben we ons goed laten voorlichten. Het begint met een goede isolatie. Hiermee blijft de warmte in het huis. Daarnaast is een lage temperatuurverwarming, in ons geval vloerverwarming, van belang. Aandachtpunt bij ons was het oude woongedeelte dat voorzien was van hoge temperatuur verwarming. Dit hebben we vervangen door vloerverwarming. Hierdoor kregen we ook de mogelijkheid de vloer te isoleren, waardoor de ruimtes extra comfortabel zijn geworden.

We genieten nu van een heerlijk comfortabel en duurzaam huis zonder maandelijkse kosten voor energie. Mocht je ook overwegen een warmtepomp aan te schaffen. Bekijk eerst of je woning hiervoor geschikt. Informatie hierover is te vinden op www.energieloketLingewaard.nl. Hier weet men van alles voor het verduurzamen van je huis.

Lingewaard Energie