Slager Wim Buurman zet Bets Polman in het zonnetje. (foto: Sjaak Veldkamp)
Slager Wim Buurman zet Bets Polman in het zonnetje. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: sjaak veldkamp

Veertig jaar werkzaam

in de slagerswinkel

GENDT - Taart uit Gendt, een bos bloemen uit Huissen, slager Wim Buurman gaat op pad om Bets Polman met haar jubileum feliciteren. Veertig jaar is ze een vertrouwd gezicht in de Huissense slagerswereld. Begonnen bij Gerard Zaat en ruim 12,5 jaar bij Wim Buurman.


Da’s alwjèr ‘n hele tied, verzucht de geboren Gendtse met een glimlach. Het ‘winkelmeisje’ is duidelijk overvallen. “Leuk dat je zo aan mij heb gedacht Wim, maar mak niet te veul aandacht.” De jubilaris geniet. Samen met Wim haalt ze Huissense herinneringen op. “Vroeger waren het andere tijden, gezelliger, toen werd er nog ambachtelijk geslacht.” Ze ziet de slager nog met een varken op de nek sjouwen.

De winkels in Gendt, Bemmel en Huissen verkopen nu veel specialiteiten, toen waren het kilo’s. Het assortiment bestond uit bakken met bijvoorbeeld gehakt, verse worst en hamlappen, weet de 62-jarige Bets zich te herinneren.
En hoe kwam een Gendtse meid in Huissen terecht? Omdat slager Gerard Zaat bij hun thuis in Hulhuizen weer een koe kwam kopen. En na veertig jaar geen spoor van spijt? “Het centrum van Huissen vind ik met al die winkels en gezellige terrassen nog steeds hartstikke mooi. Het is hier elke dag genieten.”