Ingezonden brief

GENDT - Al zeker twee jaar zijn we bezig geweest om de Woonstichting Gendt in te laten inzien waarom we niet willen fuseren. Uit artikelen in de krant blijkt dat woningcorporaties elders terugkomen van het idee 'Hoe groter, Hoe beter'.


Woongoed Zeist en Viveste zien af van een fusie (na te lezen op website van het AD 12-03-2021). Die fusie zou hebben geleid tot een grote corporatie met 15000 woningen in de gemeenten Houten, Wijk bij Duurstede en Zeist. Zij hoopten dat door de fusie huizen eerder gerenoveerd of verduurzaamd konden worden. Er zouden ook meer mogelijkheden komen om te investeren in zowel digitale dienstverlening als maatwerk. Men zegt nu toch meer waarde te hechten aan het behoud van lokale binding en zien te veel cultuurverschillen. De dienstverlening aan de huurders staat voorop. De verhuurders zeggen open te staan voor een samenwerking, en dus geen fusie, in de regio.

Voor bovenstaande punten hebben wij ons de afgelopen tijd hard gemaakt en ruim 800 handtekeningen opgehaald tegen een fusie. Daarbij nog eens 500 handtekeningen als steunbetuiging aan onze Huurdersvereniging. Waarom blijft de Woonstichting Gendt zo halsstarrig in hun gekozen beleid, terwijl er andere signalen uit de gemeenschap komen.

Team GMGB