Kwestie De Leemhof

- Gemeente

GENDT - Tot op de dag van vandaag is het voor het bestuur van De Leemhof onduidelijk wat de reden is geweest van het opzeggen van het huurcontract door de gemeente Lingewaard per 31 oktober 2021. Op alle fronten heeft het bestuur meegewerkt en meegedacht aan de mogelijke komst van de bibliotheek. Het bestuur vermoedt dat de verantwoordelijke wethouder Jansen persé zijn ideeën wat betreft samenvoeging De Leemhof/Bibliotheek door wil zetten. Het bestuur kon grotendeels wel een heel eind hierin meegaan, maar heeft altijd de belangen van de huidige huurders voorop gesteld.


Het bestuur heeft de mogelijkheden onderzocht om te kijken of via juridische weg deze opzegging aangevochten zou kunnen worden. Dit zou een langdurige en kostbare procedure worden met een minimale kans op succes. Daarom heeft het bestuur in goed overleg besloten om te stoppen per 31 oktober 2021 en de sleutels over te dragen aan de gemeente. Vanaf die datum is de gemeente dus verantwoordelijk voor alles wat betreft De Leemhof.

Het bestuur heeft er op aangedrongen, en de gemeente heeft dit ook positief bevestigd, dat alle huurders mogen blijven en dat er voor hen niets verandert. Het bestuur hoopt dat de gemeente deze toezegging ook nakomt, maar heeft hier verder geen invloed op. Het bestuur hecht eraan om te verzekeren dat zij al het mogelijke zal doen om een soepele overgang naar de gemeente probleemloos te laten verlopen.

"Tot en met 31 oktober 2021 verandert er voor de huurder dus niets en blijft alles zo als het nu is en zal het bestuur, samen met de vrijwilligers, er alles aan doen om de huurders de service te verlenen zoals ze die van ons gewend zijn en mogen verwachten."