Mariakapel Hulhuizen. (foto: W Witjes)
Mariakapel Hulhuizen. (foto: W Witjes) Foto: W Witjes

Lingewaard Doet

ook in Hulhuizen

HULHUIZEN - Lingewaard Doet komt eraan! Dinsdag 18 mei vallen de Lingewaard Doet cheques ter waarde van liefst tien euro op uw deurmat. Steun hiermee het nieuwe project van Hulhuizen200 'Vlindertuin Mariakapel Hulhuizen'.


Comité Hulhuizen200 en de vrienden van de Mariakapel hebben namelijk de handen ineen geslagen om iets moois te creëren achter de Mariakapel aan de Munnikhofsestraat in Hulhuizen. Wat zijn de plannen? Een publiek toegankelijk stuk grond achter Mariakapel omtoveren tot een prachtig stukje vlindertuin met een diversiteit aan planten en bomen waarmee vlinders en andere insecten worden aangetrokken. Wat komt er allemaal in deze tuin te staan: Vlinderstruiken, Fruitbomen waar publiek strak fruit kan plukken, een bijenlint aan bloemperken, een wandelpad, egelhuisjes, natuurlijk een bankje, een insectenhotel, leibomen, diverse struiken, rotstuinen, vogelhuisjes enzovoort. Het geheel zal worden ingericht volgens de richtlijnen van onder andere de vlinderstichting.


Waarom een Vlindertuin? Vlinders en bijen vervullen een essentiële rol in ons leven. Omdat bijen zorgen voor bestuiving van planten en bloemen groeien er belangrijke voedingsmiddelen als groente en fruit. Zo zijn bijen een essentiële schakel in de voedselketen en zorgen ze voor de nodige groei en natuurdiversiteit.

Meer weten? Mail naar hulhuizen200@gmail.com en kijk op www.hulhuizen200.nl. Lingewaard Doetcheques inleveren kan bij Munnikhofsestraat 14.