Afbeelding
Foto:

Overbetuwe maakt werk van woningbouw:

meer mogelijk voor bijzondere doelgroepen

ELST – De gemeente Overbetuwe werkt aan het actualiseren van de Woonagenda. Een belangrijk document voor burgers in de gemeente, omdat hierin de woonopgaven tot en met 2025 worden vastgelegd. In de notitie van het college vraagt de gemeente dat inwoners en partners hierin participeren. In de Interactiewijzer heeft de gemeente een uiteenlopende uitgangspunten benoemd die richting geven aan het handelen van de gemeente, bestaande uit het College van B&W, de Raad en het ambtelijk apparaat.


Het college heeft van de raad in februari 2021 de opdracht gekregen bij het opstellen van de woonagenda, rekening te houden met een viertal uitgangspunten. Het gaat hierbij met name om voorrang geven aan projecten met sociale huur, rekening houden met innovatieve ontwikkelingen, woonruimte voor bijzondere doelgroepen en opgaven op het terrein van Wonen en Zorg.

Vervolgens heeft het college medio maart 2021 de 'Regeling prioritering woningbouw Overbetuwe' vastgesteld. Het college wil met de regeling bijdragen aan het met voorrang realiseren van woningen in nieuwe projecten en het bieden van ruimte voor kleinschalige plannen. Het college geeft aan haar manier van werken bij te stellen, onder andere door zich pro-actiever in de voorfase van initiatieven op te stellen en hier ondersteuning bij aan te bieden.


Het bestuur van het ouderinitiatief Bij Ons Thuis is blij met deze mooie ambities van de gemeente. Lidy Roelofsen, voorzitter, verwoordt het zo: “Deze passen uitstekend bij de ambities van het ouderinitiatief Bij Ons Thuis. Onze stichting is op zoek naar een geschikte locatie om circa 14 zelfstandige woonzorg-appartementen voor jongvolwassenen die 24/7 ondersteuning nodig hebben te realiseren. Als de gemeente met ons wil samenwerken om dit plan te ontwikkelen, realiseert ze ook een aantal van haar eigen ambities”.

Lidy Roelofsen voegt er nog aan toe dat ze ook blij is met de grondhouding van de gemeente, zoals verwoord in de Interactiewijzer. Die grondhouding is: 'Ja, als' in plaats van 'Nee, tenzij'.