Onoverzichtelijke Volsellastraat onveiliger met meer auto's. (foto: P. Verwer)
Onoverzichtelijke Volsellastraat onveiliger met meer auto's. (foto: P. Verwer) Foto: P. Verwer

Bewoners willen veiliger

route naar Waaijenstein

BETUWE - De huidige, korte route van Park Waaijenstein naar de Griftdijk is veiliger dan de omweg die de gemeente de bewoners wil laten maken. Dat blijkt uit een onderzoek van Veilig Verkeer Nederland.


Park Waaijenstein ligt in Nijmegen-Noord tussen Landgoed Oosterhout en de Griftdijk. De gemeente wil 21 woningen in en om dat Park aansluiten op de Volsellastraat. Dat is een gekromde straat met zijwegen, aan weerszijden geparkeerde auto’s, een onoverzichtelijke oversteek van een busbaan/fietspad en een listige oprit naar de Griftdijk. De nieuwe en bestaande bewoners - samen zo'n 115 huishoudens - willen dat de Van Boetzelaerstraat voor auto's in gebruik blijft: een korte en directe route die al een paar jaar prima functioneert.


Vanwege de ervaren onveiligheid op de Volsellastraat, hebben de bewoners Veilig Verkeer Nederland gevraagd de twee straten te vergelijken. Uit dat onderzoek blijkt dat de Van Boetzelaerstraat – in tegenstelling tot wat de gemeente beweert – veiliger is dan de Volsellastraat.


De bewoners van Park Waaijenstein verbazen zich erover dat de gemeente hen opzadelt met een onveiliger omweg door een onoverzichtelijke woonstraat. En dat terwijl de bewoners van die straat al jaren klagen over drukte en onveiligheid. Zo zijn op de Volsellastraat afgelopen jaar twee ongelukken gebeurd waarbij een fietser en een motorrijder naar het ziekenhuis zijn gebracht. In een bezwaar tegen de omgevingsvergunning voor Park Waaijenstein verzoeken de bewoners de gemeente de huidige route van Park Waaijenstein naar de Griftdijk te laten zoals hij is.