Jaarverslag Stichting Welzijn Lingewaard: Anders dan anders. (foto: Runak Sharaf)
Jaarverslag Stichting Welzijn Lingewaard: Anders dan anders. (foto: Runak Sharaf) Foto: Runak Sharaf

Jaarverslag SWL 2020:

Anders dan anders…

LINGEWAARD - Als je denkt aan de term ‘jaarverslag’, zul je wellicht denken: saaie kost. Stichting Welzijn Lingewaard heeft er echter een mooi boekwerk met verhalen van gemaakt met het thema: ‘Anders dan anders’. Want waarom 2020 anders was dan alle andere jaren, hoeven we je niet uit te leggen.


Aan bod komen uiteraard de reguliere activiteiten die door de coronamaatregelen wisselend konden doorgaan. Maar vooral de nieuwe creatieve ideeën die SWL samen met samenwerkingspartners, vrijwilligers en inwoners heeft uitgevoerd. Zo is Willems Eten ontstaan, waarbij deelnemers van Open Eetcafé’s maaltijden aan huis bezorgd krijgen door vrijwilligers. De belmaatjes die wekelijks mensen belden voor een zeer gewaardeerd praatje. Het jongerenwerk, dat met kerst en oud en nieuw veel jongeren van de straat wist te houden met hun online jongerenactiviteiten. Maar ook de Dag van de Mantelzorg, waarbij mantelzorgers in het zonnetje werden gezet door een aan huis bezorgde goodiebag. En niet te vergeten de taalwandelingen die werden georganiseerd in de Week van Lezen en Schrijven. Kortom: een kijkje in ons jaarverslag 2020 is meer dan de moeite waard!

Het jaarverslag van SWL is online te lezen op www.swlingewaard.nl onder het kopje ‘over ons’ en dan ‘organisatie’. Zou je graag zelf de digitale versie ontvangen, stuur dan een mail naar meldpunt@swlingewaard.nl..