Huib Fienieg (links), bestuursvoorzitter stichting Zandse Kerk en Gerard Rikken (rechts), Bestuur stichting De Klup-Over Betuwe, ondertekenen beiden de huurovereenkomst. (foto: S. Bouwmeister)
Huib Fienieg (links), bestuursvoorzitter stichting Zandse Kerk en Gerard Rikken (rechts), Bestuur stichting De Klup-Over Betuwe, ondertekenen beiden de huurovereenkomst. (foto: S. Bouwmeister) Foto: S. Bouwmeister

Klup Over-Betuwe verhuist naar Zandse Kerk

HUISSEN - Maandag 17 mei heeft het bestuur van de stichting De Klup Over-Betuwe (de leden zijn mensen met een verstandelijke beperking) de huurovereenkomst ondertekend met een delegatie van stichting De Zandse Kerk.


De Klup heeft al die tijd naar volle tevredenheid haar wekelijkse Klupavond in De Brink/Kuul gehouden. Hoe heeft dit zo kunnen gebeuren? "De Gemeente heeft besloten om De Brink te splitsen in een sport, cultureel en een commercieel gedeelte. Helaas zijn wij als De Klup en als vaste en consistente gebruiker van De Brink niet tijdig betrokken geweest bij deze ontwikkelingen. De ruimte, waarvan De Klup op de vrijdagavond gebruik maakte, wordt nu omgebouwd tot een biljartcentrum en is daarmee niet meer beschikbaar voor ons. Een geboden alternatief in het sociaal-culturele gedeelte voldeed volstrekt niet aan de behoeften voor onze leden en vrijwilligers. Wegens corona zijn er dit seizoen ‘gelukkig’ geen Klupavonden, want anders hadden we gewoon op straat gestaan."

Stichting De Klup is toen naarstig op zoek gegaan naar een andere locatie voor onze vrijdagavondactiviteit. "Wij hebben deze gevonden in de Zandse Kerk. Wij zijn daar, tot onze grote vreugde, zeer hartelijk ontvangen. Deze ruimte is heel geschikt voor al onze activiteiten en het laat zich raden, dat wij daar heel content mee zijn. Wij hopen daarom op vrijdag 3 september op deze mooie locatie onze eerste Klupavond van het nieuwe seizoen te houden. Dit natuurlijk op voorwaarde dat ‘corona’ geen roet meer in het eten gooit", aldus het bestuur van stichting De Klup.