Harmonie Angeren. (foto: Henk Sluiter)
Harmonie Angeren. (foto: Henk Sluiter) Foto: Henk Sluiter

Harmonie Angeren collecteert voor Anjeractie

ANGEREN - Van 28 mei tot en met 5 juni doet Harmonie Angeren mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het cultuurfonds. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media.


De totale opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren. Harmonie Angeren voert actie om de opleiding van jeugdleden met goede instrumenten en professionele docenten te kunnen financieren.

Bij de 100-jarige Harmonie Angeren spelen leden mee van elke leeftijd, van jong tot oud. "Wij treden vaak op bij feestelijke gebeurtenissen, plaatselijke evenementen, maar ook bij herdenkingen in het dorp. Met onze jaarlijkse themaconcerten, zoals ‘Dancing with the Harmo', ‘Disney Concert’ Muzikale Pub Quiz’ en ‘Angeren ons Plekske’ kan het publiek genieten van een unieke muziekavond." De harmonie heeft een opleidingsprogramma voor jongeren. Hiervoor zijn goede instrumenten en professionele docenten nodig. De harmonie hoopt met de opbrengst van de actie het geld bij elkaar te halen zodat nog meer jonge mensen muziek leren spelen.

Omdat er nog niet met het gehele orkest gerepeteerd mag worden, gaat de harmonie op donderdag 3 juni een 'Ommetje Angeren' organiseren. De bedoeling is dat mensen een ommetje in Angeren gaan maken en op verschillende plaatsen kan er dan genoten worden van kleine muzikale optredens, uitgevoerd door leden van de harmonie. Meer informatie volgt in Hét Gemeente Nieuws van volgende week.