Uitgelicht of opmerkelijk

HAALDEREN - Kunst en natuur, natuurlijk. Wie deze uitspraak kent, kent Herman! Herman Plones een bijzondere en eigenzinnige kunstenaar met een atelier op een bijzondere plek.


Als je via de defensiedijk langs de zandwinning de Haalderense polder te voet of per fiets doorkruist kom je -bij de schoorsteen- langs het atelier van Herman Plones. "Ook wij fietsen daar vaak en kunnen het niet laten even te stoppen bij Herman. Zijn atelier op een unieke plek, is een bezoek meer dan waard. Iedereen heeft bij kunst een eigen beleving gelukkig en Herman ook. Eenmaal binnen tref je een mix aan tussen decoratief en kunst, kunst geïnspireerd op geschiedenis en natuur. Hier ontstaan niet alleen kunstwerken uit albast, speksteen en marmer maar ook schilderijen en poëzie. In zijn atelier kom je niet een bepaalde stroming tegen, maar kom je Herman tegen met zijn gevoel en beleving van kunst."

Ook kom je zijn gastvrijheid tegen of beter gezegd die gastvrijheid straalt hij uit. Wij stappen graag even van onze fiets om even te kijken waar Herman mee bezig is of wat hij net weer heeft gemaakt. Een inspirerende, heel bijzondere man en kunstenaar die ons leven nog steeds verrijkt. Altijd open voor uitleg en toelichting waar hij mee bezig is en hoe hij er toe komt. De moeite waard dus om er eens aan te gaan en vrijblijvend met eigen ogen te zien wat deze man bezig houdt. De slogan Buitengewoon – Binnenbijzonder is hier zeker van toepassing.

Atelier Herman Plones staat aan Buitenpolder 2 in Haalderen.