Afbeelding
Foto:

Mediterrane pizza

Verschillende koolhydraatarme pizza bodems heb ik uitgeprobeerd. De bloemkoolpizza blijft slap en qua smaak vind ik hem niet lekker, de bodem van gehakt en amandelmeel vind ik te overheersend en de kant en klaar Lo Dough is net een stukje droog en smaakloos karton. Sinds ik deze heb ontdekt maak ik dus echt nooit geen andere meer. Fat Dough pizza komt het meest overeen met een echte lekkere pizzabodem, smaakvol en stevig genoeg om hem lekker uit de hand te eten

Ingrediƫnten voor 2 bodems

Ingrediƫnten voor de topping

Bereiding:
Fat dough kun je maken in de magnetron maar ook in een steelpan. Deze laatste vind ik zelf het fijnste omdat in de magnetron je deeg door kan slaan en hij toch minder flexibel wordt om lekker uit te kunnen rollen en hij wordt ook nog eens enorm heet en we moeten hem toch met de blote hand gaan kneden.
Verwarm je oven vast voor op hete lucht 180 graden.
Neem een steelpan en smelt op laag vuur je geraspte mozzarella samen met de roomkaas. Blijf goed roeren en zorg dat hij niet aan je bodem gaat plakken. Als de kaas goed gesmolten is mag je de pan van het vuur halen en mag het ei en de amandelmeel erbij en kneed je alles heel goed door tot je een mooie gladde egale deegbal krijgt.
Vouw 2 stukken bakpapier uit en verdeel de deegbal in twee gelijke stukken. Tussen twee stukken bakpapier druk je met je handen en eventueel met een deegroller je deeg uit tot mooie dunne bodems. Heel voorzichtig trek je de laag bakpapier van je bodem af. Hij kan iets plakken dus help hem er een beetje mee zodat je je bodems niet kapot scheurt.
Strooi wat knoflookpoeder op de randjes.
Inmiddels is je oven op temperatuur en plaats je beide bodems ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven. De bodems kunnen bol worden door de lucht in je bodem. Dit is niet erg en trekt straks weer weg. Kijk af en toe wel even of ze niet te bruin worden want nadat we ze belegd hebben, gaan ze nogmaals kort in de oven.

Ondertussen mag je de paprika vast in hele dunne reepjes snijden en de mozzarella bolletjes halveren. De kiprollade mag in kleine blokjes gesneden worden en de tomaatjes in mooie dunne plakjes.
Nadat je de bodems uit de oven hebt gehaald laat je ze 5 minuutjes rusten en mochten ze nog bol staan, druk dan zachtjes met de platte hand de lucht eruit. Kijk wel uit dat je je niet verbrandt aan de hete lucht die uit de bodem kan komen.
Zet de oven weer aan op 180 graden hete lucht.
Besmeer de bodem goed met de verse pesto. Ik gebruik hier wel de echte verse en niet die uit de potjes, want die zijn echt niet lekker of kies de verse pesto uit het koelvak in de supermarkt. Verdeel je kip, champignons paprika, tomaatjes en mozzarella bolletjes over de twee bodems en verdeel dan nog wat geraspte mozzarella over de 2 pizza's. Garneer als laatste met wat gedroogde oregano.
Plaats de pizza's terug in de oven en bak deze nog ongeveer 12 minuutjes tot de kaas mooi gesmolten is.

Een echte pizzeria is er niks bij!

Jessica de Man

https://www.deman-foodandweight.nl

Afbeelding