(foto: Arkadiusz Prochazka)
(foto: Arkadiusz Prochazka) Foto: Arkadiusz Prochazka

Het fortenseizoen wordt officieel geopend!

DOORNENBURG - Fort Pannerden maakt er weer een coronaproof spektakel van en heeft heel wat te vieren: Kom en geniet op zaterdag 5 en zondag 6 juni! De officiële opening is op zondag 6 juni, 13.00 uur.


Ieder jaar openen de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie begin april hun deuren. Door de coronamaatregelen is een en ander dit jaar uitgesteld tot 5 en 6 juni. Helaas mogen de deuren van forten en musea nog niet open. Mogelijk wel op 9 juni! "Wij zijn er helemaal klaar voor en gaan dit vieren!"

"Wat hebben wij te vieren? We zijn nu officieel geregistreerd museum en mogen vanaf 1 juli de Museumkaart hanteren. Heel fijn voor onze bezoekers en voor ons. We zijn er enorm trots op. We hebben ook in corana tijd niet stil gezeten. De beleeflaag Historie heeft een enorme boost gekregen. De kleurrijke geschiedenis van het fort wordt in steeds meer lokalen op een aansprekende manier verbeeld. Gaat dat zien als we weer open mogen."


Zaterdag 5 juni: Fort Pannerden is geopend van 11:00-17:00 uur met al onze wandelingen: fortgracht, WO ll, Belevingsroute en buiten horeca.
Vanaf 13:30 uur sluiten de Klondikes aan met hun voertuigen in de Klompenwaard rondom Fort Pannerden. Dit geeft een ongekend sfeerbeeld uit wat zich afspeelde in WO ll in deze regio.

Zondag 6 juni: Fort Pannerden is van 11:00-17:00 uur geopend.

U kunt gratis parkeren aan de Pannerdenseweg voor een kleine vergoeding kunt meerijden met vervoer van de Klondikes. Een belevenis! Alle buitenactiviteiten zijn weer beschikbaar.

De officiële opening van het Fortenseizoen start om 13:00 uur: Soldaten uit de Eerste Wereldoorlog marcheren met tromgeroffel met de museumkaart richting soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Zij ontmoeten elkaar op de toegangsweg naar het fort. De officiële overdracht vindt plaats op de brug van Fort Pannerden. De leden van het stichtingsbestuur van Fort Pannerden en vertegenwoordigers van Gemeente Lingewaard zijn aanwezig.
"We houden ons aan de maatregelen, alles vindt buiten plaats. Dit alles wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Oorlogmuseum Niemandsland en de Kondikes. Helaas zijn we nog niet open, wel kan men al online reserveren voor toegangsbewijzen vanaf woensdag 9 juni. Meer informatie staat op www.fortpannerden.eu."