Participatiepunt Gendt ook nu actief

GENDT - Ook al kan er in coronatijd heel veel niet, toch zijn er activiteiten die door onze vrijwilligers gewoon gedaan worden.


Zo is ruilwinkel Goed Spul open en hoeft er ook geen afspraak meer gemaakt te worden voor een bezoek. Dus op dinsdag en donderdag van 10 - 15 uur en op woensdag van 14-17 uur kan men daar terecht voor het ruilen van speelgoed en kleine huishoudelijke spullen.
En wat waren de vrijwilligers van Goed Spul blij verrast met het bezoek van wethouder Slob en de cheque die hij overhandigde als waardering en ondersteuning van hun enorme inzet. Het geld zal ten goede komen aan het in stand houden van de winkel die het hergebruik van spullen wil stimuleren en waar nieuwkomers de kans krijgen werk/taal ervaring op te doen.

Ook rijdt de dorpsauto De Wielewaal dagelijks van 9.30-17.30 uur in Gendt en Doornenburg. U kunt bellen met het bekende nummer 06 19192882 om een afspraak te maken met de dienstdoende chauffeur. Wel kan er nu nog maar één persoon tegelijk vervoerd worden en is een mondkapje verplicht.

De dinsdag wandelgroep is ook weer begonnen. De vrijwilligers gaan nu in kleine groepjes op stap, als het weer het toe laat. Het gaat hier om mensen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen. Voor vragen of aanmeldingen kan men ook het nummer van het Participatiepunt bellen.

"We kunnen nog geen spreekuur houden, maar het Participatiepunt is van maandag tot woensdagochtend van 10-12.30 uur telefonisch bereikbaar op 06 82468221. U kunt ons bellen met hulpvragen over zorg en welzijn of als u vrijwilligerswerk wilt doen."