Afbeelding
Foto:

Kerkdienst in Gendt

GENDT - Zondag 6 juni is er weer een kerkdienst in het kerkje van Gendt aan de Torenlaan. De dienst begint om 10.00 uur en is alleen te volgen via Livestream.


U kunt dit online vinden via kerkdienstgemist.nl en dan in het balkje Gendt invullen. Ook op een later moment is de dienst nog te volgen. In deze dienst neemt Ellen Leibbrand afscheid van de kerkenraad. Zij is ruim dertien jaar kerkenraadslid geweest, eerst als ouderling en de laatste 10 jaar was ze ook scriba. Als gemeente bedanken wij haar voor haar inzet voor onze kerk.

Voorganger in de dienst is ds. J. Waagmeester uit Nijmegen, die haar ook bevestigd heeft als kerkenraadslid. De collecte is bestemd voor het Werelddiaconaat. Deze keer steunen we een project in Oeganda voor Kwetsbare vrouwen en kinderen. Moeders zijn de ruggengraat van de Oegandese samenleving, maar armoede, ziekte en huiselijk geweld maken hun leven zwaar. De vrouwenvereniging Mothers Union van de Orthodoxe Kerk begeleidt deze vrouwen om hun grootste uitdagingen te overwinnen. Samen werken ze aan verbetering. Zo vertelt Sylvia: “De zorg voor mijn acht (klein)kinderen valt me zwaar. Nu ik meer weet over hygiëne hebben ze minder last van diarree en malaria. Ook kreeg ik zaden voor soja en groenten. Nu verbouw ik gezond voedsel en heb ik eigen inkomsten. Ik ben nu lid van een spaargroep. Mijn man en ik kregen relatietherapie.” Zo worden kwetsbare gezinnen in Noord-Oeganda sterker.

"U kunt u gift overmaken op NL 79 RABO 0116 444 320 ten name van Diaconie Protestantse Gemeente Gendt-Doornenburg, onder vermelding van ‘vrouwen Oeganda’. Zij maken het dan over naar Kerk in Actie. Met uw gift steunt u via Kerk in Actie het werk van de Mothers’ Union in Oeganda."