Afbeelding
Foto:

Wandelen brengt

mensen met elkaar in contact

HUISSEN - Het Exoduscomité is rond deze periode volop bezig met de organisatie van de Exodustocht. Coronamaatregelen maken het de gemeente echter niet mogelijk een vergunning te verstrekken voor de tocht die gepland was op 26 juni. Op zo'n moment moet je als bestuur schakelen en werd ingezet op een alternatief. De keuze viel op de tweede oktober, een herdenkingsdatum vanwege de fatale bombardementen op Huissen en Doornenburg.


Inmiddels is bijna iedereen wel gewend dat ' iets' niet door gaat en het vinden van een alternatief is dan een uitdaging. Dat bleek ook in deze situatie: Twee partijen vinden elkaar. Truus Peek van wandelvereniging Pro Corpore en Jos Niels initiatiefnemer van de Mariakapel op Hulhuizen trokken aan de bel bij het Exoduscomité. Het weekend van 2 en 3 oktober hadden zij ingepland voor hun wandelweekend. Op zo'n moment kan corona een splijtzwam worden.

Op een bijzonder open wijze werd het dilemma besproken, resulterend in een waar wandelweekend in de Over-Betuwe in het eerste weekend van oktober. Beide organisaties respecteren elkaar en wandelaars hebben het sportieve element in hun genen.

De opbrengst van de wandeltweedaagse van Pro Corpore komt ten goede aan de Mariakapel in Hulhuizen, een parel in het landschap. Tevens worden de overleden wandelaars herdacht. Bij de Exodustocht wordt de tragiek die onze omgeving in WOII trof, herdacht.

Het Rode Kruis is de Goede Doelen partner. De organisatoren zijn trots op dergelijke tochten in ons mooie landschap en de onderlinge afstemming. Als corona geen roet in het eten gooit is het volop stappen geblazen op 2 en 3 oktober. Meer info volgt.