Leerlingen van Talento Metissimo oefenen voor het 5e Nationaal Schaak Concert. (foto: ccml)
Leerlingen van Talento Metissimo oefenen voor het 5e Nationaal Schaak Concert. (foto: ccml) Foto: ccml

Het Nationaal SchaakConcert

LINGEWAARD - Op zondag 13 juni wordt voor de vijfde keer het Nationaal SchaakConcert gehouden. Ook dit voorjaar staat het NSC in het teken van natuurbehoud, en wel behoud van de Oeverplas met IJsvogels en amfibieƫn. Normaliter is het NSC een activiteit voor jong en oud(er). Dit jaar gaat het misschien een beetje anders...


Als de versoepelingen verder doorgaan wordt het wederom een voorjaarsschaakconcert voor jong en oud(er). De exacte invulling is afhankelijk van de op dat moment geldende coronaregels.

Op zondag 13 juni start om 12.30 uur de muzikale opening, kort maar krachtig. Na de traditionele Muziek Interval Race (MIR) met de Intervalklokjes met Conso en Disso volgt de schaaktriade. Deze schaaktriade bestaat uit een teamschaakpartij met ook doorgeefschaak en een simultaan. Er zijn weer mooie muziek- en schaakprijzen te behalen. Rob en Jerry zijn de vaste schaakheren, de schaakleiding ligt in handen van Ger, de muziekleiding bij Karen. U kunt zich tot 24 uur van te voren opgeven. Belangstellenden zijn welkom!

Nadere informatie staat op www.TalentoMetissimo.nl of verkrijgbaar via 06 25506566.