Als het gras twee kontjes hoog is...

BEMMEL - Zaterdag 29 mei zijn we als Zwab weer op pad gegaan om zwerfvuil te rapen. De opbrengst was behoorlijk.


We hebben de Wardstraat en natuurgebied de Ward schoongemaakt. De Ressensestraat tot aan de Groenestraat is ook opgeruimd. De Zandsestraat ligt er ook weer opgeruimd bij en Bart met zijn meisjes hebben de jacht geopend in het centrum van Bemmel op voornamelijk achtergebleven mondkapjes. De vorige keer hadden de meisjes 32 mondkapjes bij elkaar geraapt en nu wilde ze dit record verbreken.Ook bij het OBC, tankstation BP tot aan de Kuiplaan, Herckenrathweg en Papenstraat zijn aan beide kanten schoongemaakt door Marjo, Geert en Marga en hun kleinkinderen.


De bermen zien er prachtig uit. Ze worden niet gemaaid om de insecten een betere kans te geven.Goed idee, iets lastiger voor ons, we moeten echt zoeken en kijken tussen het gras en bloemen of er achtergebleven rommel ligt. Het gras kwam soms tot ons middel, de kleuren zijn mooi, witte Margrietjes, gele Boterbloemen, paarse bollen, rode Klaprozen.


"Als Zwab willen we u vragen om de waardecheque van Lingewaarddoet aan ons te doneren. Wij willen dolgraag een peukenzuiger aanschaffen om de vervuilende, vieze, ongezonde, achtergelaten en kapotgetrapte peuken op te zuigen. Met onze prikstok is het ondoenlijk om iedere peuk op te rapen. Voor de aanschaf van de peukenzuiger hebben we een flink bedrag nodig, tot nu toe staat de teller op 310, dus we moeten nog 540,- euro ophalen. Onze vraag aan u is: mocht u uw cheque nog niet gebruikt hebben, alstublieft doneer deze aan Zwabbemmel. Ons initiatief staat op de website van Lingewaarddoet.nl."