Vrijwilligers bakken riefkuukskes samen met chefkok Willem Cornelissen tijdens NLdoet. (foto: Runak Sharaf)
Vrijwilligers bakken riefkuukskes samen met chefkok Willem Cornelissen tijdens NLdoet. (foto: Runak Sharaf) Foto: Runak Sharaf

Riefkuukskes en appelflappen NLdoet:

opbrengst naar Lingewaardse goede doelen

LINGEWAARD - Op 28 mei stond chefkok Willem Cornelissen samen met vrijwilligers voor het kantoor van Stichting Welzijn Lingewaard te bakken. Riefkuukskes en appelflappen. Op bestelling te krijgen en op te eten door voorbijgangers. Het was een groot succes: de appelflappen én aardappelen waren zelfs voortijdig op!


En de actie heeft uiteindelijk 200 euro opgebracht. Daarvan zal de helft gaan naar de organisatie van een picknick voor het nieuw opgezette Mama’s café in Lingewaard. De andere helft gaat naar het organiseren van een activiteit voor samenkomst voor jonge mantelzorgers.


Het Mama’s café Lingewaard is een nieuw initiatief voor moeders met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar, die behoefte hebben om af en toe samen te komen om nieuwe ouders te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. De eerste twee bijeenkomsten waren online. En de eerste ‘live’ bijeenkomst zal plaatsvinden in de vorm van een picknick in een speeltuin op 14 juli van 9.30 tot 11.00 uur. De kinderen zijn ook welkom, SWL zorgt voor drankjes en hapjes. Meer info en aanmelding via gezinsondersteuning@swlingewaard.nl. De picknick wordt vervolgd op 9 september.


Jonge mantelzorgers zijn jongeren tot 24 jaar die een zorgtaak hebben. Ze zijn een steun en toeverlaat voor hun ouders, broer/zus of iemand anders uit hun nabije omgeving. Daarom verdient deze groep jongeren het om eens samen te komen en ideeën uit te wisselen, onder het genot van een drankje/ hapje. Deze activiteit wordt georganiseerd door Monique Ritzen van het Steunpunt Mantelzorg van SWL. Meer info: m.ritzen@swlingewaard.nl.