Ingezonden brief

WOII-Namenmonument in Huissen


In de recente editie van Hét Gemeente Nieuws meende een tweetal heren publiekelijk hun ongenoegen te moeten uiten over het WOII Namenpaneel te Huissen.

We zijn er inmiddels vaker mee geconfronteerd dat op suggestieve en afbrekende wijze gereageerd wordt op WOII activiteiten. Gezien de brede waardering van ons werk reageren wij als Exoduscomité niet op deze vorm van communiceren.

In genoemd artikel echter toont men aan niet gehinderd te worden door een bepaalde basale kennis. Mede gezien het gevoelige onderwerp reageren wij op slechts twee onderdelen.

Men adresseert zich min of meer richting het Exoduscomité.

De initiatiefnemer voor dit unieke monument is de Stichting Gedenkpark Huissen Stad, zoals aangegeven in publicaties.

Het Exoduscomité heeft met trots samen met elf andere partijen een (financiële) bijdrage geleverd bij de realisering. Gezien de toonzetting van het artikel en de onjuiste adressering zou excuses richting het comité op zijn plaats zijn. Voorts verzoeken wij de heren om de kritiekpunten op te nemen met eerder genoemde stichting. Men zal daar zeker het gesprek aangaan.

Het monument is voor velen als vervolg op het al enige jaren getoonde fotopaneel in het kader van Gelderland Herdenkt een verdere completering van de burgerslachtoffers van oorlogsgeweld in WOII.

Bestuur Exoduscomité