De BTP na de finish. (foto: Conny Elbers)
De BTP na de finish. (foto: Conny Elbers) Foto: Conny Elbers

Ander kersenfeest-triatlon!

Algemeen

GENDT - Eén jaar zonder kersenfeest en Gendtse Triatlon was al onvoorstelbaar, maar de gedachte om twee edities te missen was ronduit verschrikkelijk voor de triatleten van de Bourgondische Triatlonploeg. 

Erik Elbers en Marcel Stegers smeden enkele weken geleden hun masterplan. Ze gingen in overleg met Willy Evers, beheerder van Zwembad Walburgen, over een alternatieve Gendtse Triatlon. Willy wilde zonder twijfel per direct meewerken. Afgelopen zondag 27 juni was het zover. Willy zorgde voor de koffie, thee, koeken en een mini-Parc Fermé. 

Na de briefing van half tien dook een twaalftal BTP-ers te water. Het water was uitstekend en het zwemmen werd goed volbracht door eenieder. De triatleten maakten zelf de keuze of ze aan de 1/16, 1/8, 1/4 deel wilden nemen of dat ze als trio de afstand wilden volbrengen. Het fiets- en loopparcours was anders dan anders wegens werkzaamheden aan de Nijmeegse Straat en het normale verkeer waar we rekening mee moesten houden. 

Na twee uur en drie kwartier was iedereen wel binnen. Willy zorgde voor de afsluiting met een mooie beker voor de door de BTP te kiezen winnaar. Vanzelfsprekend ging deze naar Hans Derksen wegens speciale redenen. “Na deze bijzondere editie toog eenieder naar ‘De Klok’ voor een welverdiend biertje. De eerste was van Guido (onze sponsor van ‘Wijnzinnig’) en daarna werd het nog echt gezellig. Het was een mooie dag en volgend jaar hopelijk weer voor het ‘echie’”, aldus John Elbers.