Willem De Haan draagt de derde pin met trots. (foto: Henk Eerden)
Willem De Haan draagt de derde pin met trots. (foto: Henk Eerden) Foto: Henk Eerden

Koploper van de Exoduswandelmaand

Algemeen

HUISSEN - Met een wandelapp kunnen liefhebbers de Exoduswandeltocht lopen in de periode waarin in 1945 de Betuwnaren na de evacuatie terugkeerden.

Vanaf 26 juni tot 2 augustus kan op eigen gelegenheid en op een zelf gekozen dag een van de 4 afstanden worden gewandeld. De maand juli is daarmee een volwaardige wandelmaand.

Het spits werd afgebeten door Willem de Haan uit Leiden. Onder gunstige weersomstandigheden legde hij de 17 km af. Hij had gekozen voor het combi pakket dus wandeltocht met medaille en consumptie met reductie. De nazit bij de Brood Bar Buitenpoort in Huissen beviel hem erg goed.

Via de nieuwe webshop op www.exodushuissen.nl kan men de bestanden downloaden. Na betaling van het inschrijfgeld kan de wandelaar het bestand van de te kiezen loopafstand in de app laden. De deelnemer kan indien gewenst bij ieder te passeren WOII markering via een melding informatie tot zich nemen.

Deelname kost vijf euro per persoon. Na afloop krijgt men de exodusmedaille of de pin. Men kan ook een combipakket nemen. Dat kost tien euro en geeft recht op reductie bij consumpties in de Bar Brood Buitenpoort, het start- en finish punt van de mooie tochten.

Willem de Haan uit Leiden heeft de smaak te pakken: Wandelen is gezond en sportief. “De exodusroutes zijn prachtig en ik ben van plan op 2 oktober weer terug te komen. Dan behaal ik mijn vierde pin”, reageert hij. De herdenkingstocht is voor hen die op de camping verblijven, bewoners en bezoekers al dan niet in individueel verband. Er zijn afstanden van 10, 17, 25 en 45 km. Bezoek de site www.exodushuissen.nl. Voor vragen kan men terecht op de contactpagina.