Feestavond op het Raadhuisplein. (foto: Stinase)
Feestavond op het Raadhuisplein. (foto: Stinase) Foto: Stinase

Huissense Dag

Straten en pleinen blijven dit jaar leeg!

HUISSEN - "Wij hadden ons er zo op verheugd, na het afgelasten van de Huissense Dag 2020. Stinase had daarom voor 2021 de organisatie weer hoopvol opgepakt. Helaas hebben wij toch op het allerlaatste moment moeten besluiten, met pijn in het hart, ook voor 2021 de Huissense Dag, dinsdag 3 augustus, af te gelasten."


Dit besluit heeft het bestuur van Stinase moeten nemen na contact met de diverse partijen en de gemeente en na goed intern overleg. Ondanks de versoepelingen gelden in augustus nog steeds regels en eisen met betrekking tot afstand houden, controle en testen. "Deze regels en de te treffen voorzorgsmaatregelen zijn voor ons onmogelijk om na te leven. De risico's voor Stinase zijn door al deze factoren veel te groot."

"Het is bijzonder jammer dat voor het tweede jaar op rij deze gezellige dag moet worden geannuleerd. Zeker omdat ook Stinase het idee had dat we weer 'van het slot gaan', vinden wij dit een moeilijk besluit, zo net voor het einde van alle maatregelen. Door dit besluit is er dit jaar ook geen Huissense Avond, die ieder jaar de avond voorafgaand aan de Huissense Dag wordt georganiseerd. Wij richten onze pijlen nu op dinsdag 2 augustus 2022 en gaan er vanuit dat we dan een fantastische Huissense Dag kunnen organiseren."