Afbeelding
Foto:

Bezoek aan Afrika Museum:

volwaardig dagje uit voor ieder

BERG EN DAL - In het binnenmuseum leer je de veelzijdigheid van het Afrikaanse continent kennen bij de vaste opstelling ‘Inspirerend Afrika’. Bij de onlangs geopende tentoonstelling ‘Heden van het Slavernijverleden’ leer je over actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland.


Bezoek ook ‘Bitter Chocolate Stories’, een indrukwekkende expositie over verhalen van kinderen die gedwongen arbeid verrichtten op cacaoplantages in West-Afrika. Buiten, in het Museumpark, loop je door traditionele woonerven en ontdek je spelenderwijs wat hedendaagse thema’s als migratie, identiteit en taal betekenen.

Trek in iets lekkers? Bestel een picknickmand met een uitgebreide lunch en zoek een plekje in het ruime en groene park. Zin om creatief bezig te zijn? Volg een van de vele workshops in het zomeratelier van 10 juli tot en met 5 september 2021. Zo kun je bijvoorbeeld batikken op papier, Ghanese patronen weven of een beeld maken van mergelsteen.

Na een museumbezoek kun je gratis een fiets lenen om de prachtige omgeving van Berg en Dal te verkennen. Om het je makkelijk te maken heeft het Afrika Museum verschillende fietsroutes uitgestippeld tussen de 7 en 13 km langs bezienswaardigheden. Kortom, genoeg te zien en te doen! Tickets zijn te reserveren via: www.afrikamuseum.nl.