Wielewaalchauffeur Cor van de Brant in de dorpsauto. (foto: Runak Sharaf)
Wielewaalchauffeur Cor van de Brant in de dorpsauto. (foto: Runak Sharaf) Foto: Runak Sharaf

Dorpsauto Wielewaal vervoert inwoners weer

GENDT - Misschien hebt u hem al zien rondrijden: dorpsauto De Wielewaal. Een initiatief dat vijf jaar geleden is opgezet door Participatiepunt Gendt (onderdeel van Stichting Welzijn Lingewaard). Vrijwillige chauffeurs vervoeren inwoners (die een vrijwillige bijdrage betalen) van A naar B, binnen Doornenburg en Gendt. 


En de chauffeurs rijden sinds oktober 2020 weer, na een lockdownpauze van zeven maanden. Uiteraard met nieuwe maatregelen: maximaal één persoon met mondkapje die rechts achter de chauffeur zit. En extra reiniging tussendoor. ,, Je ziet de laatste weken dat het weer drukker wordt. Voor de coronatijd maakte ik vijf ritjes op een dag; tijdens de lockdown maximaal twee”, vertelt chauffeur Cor van de Brant. ,,Binnenkort mogen er weer meer mensen mee, maximaal drie. Of twee inclusief rollator…”


Hij heeft geen moment getwijfeld of hij in oktober weer zou beginnen. ,,De contacten met de mensen vind ik geweldig. Veel mensen praten over het Gendt van vroeger. Ik vervoerde laatst een heer die de melkboer was in Gendt. Met pony en kar bracht hij vroeger de melk rond. Zo hoor je de mooiste verhalen. En het is soms erg lachen. Zo vervoerde ik een dame naar de supermarkt. Ze vertelde dat haar kinderen normaal de boodschappen voor haar doen, dus ik dacht: mooi, dan kan ze dat mooi nu zelf doen. Maar waar kwam ze mee terug? Twee flessen jenever…” De mensen zijn de chauffeurs erg dankbaar. Vooral omdat ze de kinderen dan niet lastig hoeven te vallen voor kleine ritjes naar de huisarts of voor de boodschappen. Ook een ritje nodig? Bel De Wielewaal: 06 19192882.