Kuiplaan jaar lang bouwweg

BEMMEL - De Gemeente Lingewaard heeft projectontwikkelaar GAP2 vergunning verleend voor de aanleg van een bouwweg ten behoeve van de bouw van vier woningen op het terrein van de voormalige kwekerij aan de Herkenrathweg. De aannemer is maandag 5 juli gestart met de werkzaamheden.


De afgelopen week hebben bewoners van de Kuiplaan en vertegenwoordigers van het wijkplatform Het Hoogste Belang veel overleg gevoerd met de Gemeente en gewezen op de onveilige situatie, die ontstaat bij de aanleg en het gebruik van deze bouwweg tijdens de bouw van de vier woningen. Een situatie die tot medio juli 2022 duurt.

Bewoners zijn blij dat er nu eindelijk gebouwd gaat worden, maar hebben aangegeven dat zij zich zorgen maken over de veiligheid bij de voorgenomen route over de Kuiplaan en via de Brouwerslaan. Alternatieven, aangedragen door de bewoners, zijn door de Gemeente afgewezen.

Genoemde straten zijn een belangrijke fiets- en wandelroute voor schoolgaande jeugd (naar basisschool de Borgwal en OBC Bemmel). Voorzichtigheid is geboden! Voor meer informatie: www.hethoogstebelang.nl. "Want samen gaan we voor een veilige wijk!", aldus Hans Duifhuizen (voorzitter wijkplatform Het Hoogste belang).