Een lid van het Exoduscomité met het betreffende boek. (foto: Jan in 't Hout)
Een lid van het Exoduscomité met het betreffende boek. (foto: Jan in 't Hout) Foto: Jan in 't Hout

'Vleugellam' in menig opzicht een aanwinst

BETUWE - Het boek 'Vleugellam', geschreven door Michel Bongers, heeft bij honderden mensen bijzondere  interesse gewekt. In het kader van Gelderland Herdenkt kreeg de in de regio bekende schrijver kans op een eigen wijze een eigentijds stempel te zetten op het thema WOII.


Het werd een driedimensionaal verhaal vol van feitelijkheden. Anno 2021 plaatst Michel Bongers de lezers in de zeventiger jaren toen de film 'A bridge too far' opgenomen werd. We raken verzeild in een zoektocht waarin een docente van het OBC en Peter Faber figureren. We reizen door het Betuwse oorlogsgebied met verbindingen naar Arnhem en Nijmegen. Veel van de inhoud is op waarheid en onderzoek van Michel zelf gebaseerd.

Voor inwoners is het een hernieuwde kennismaking met mensen en plaatsen. Voor anderen is het een prachtige kennismaking met de bewoners en hetgeen in de periode 44-45 gebeurd is. Het boek is rijk gedocumenteerd en voorzien van uniek fotomateriaal.

De presentatie van het boek kon niet plaatsvinden op locaties als de Theaterkerk en het klooster te Huissen, vanwege corona. Het gevolg was dat via de één-op-één contacten honderden exemplaren reeds een dankbare eigenaar vonden. De bedoeling is dat Michel Bongers signeert tijdens de boekenmarkt in september in Huissen.

Ook op 2 oktober, tijdens de Exodustocht, zal er weer gelegenheid zijn Bongers te ontmoeten en het boek te kopen. Natuurlijk kan het boek ook nu al gekocht worden. Ga daarvoor naar de lokale boekhandel of op de site www.exodushuissen.nl. In menig opzicht is het een aanwinst.