De kleinkinderen onthullen de bank. (foto: Astrid van Abel)
De kleinkinderen onthullen de bank. (foto: Astrid van Abel) Foto: Astrid van Abel

deBol vierde een bescheiden feestje

BEMMEL - Ter gelegenheid van het vierde lustrum van stichting deBolwerd een Bol-bankje geplaatst op 16 juli als herinnering aan Henk Bergamin: het Henk Bergaminbankje.


Henk Bergamin (1936-2019) was burgemeester van de voorheen gemeente Bemmel (1985-2001). In de periode 1989-2001 heeft een aantal van de huidige bestuursleden van stichting deBol de toenmalige VVV Bemmel Boven-Betuwe, gevestigd in de kelder van kasteel De Kinkelenburg,  draaiende gehouden en was er altijd een goed contact met het College van B&W.

Toen de VVV in 2001 werd opgeheven hebben zij stichting deBol opgericht en werd Henk Bergamin ambassadeur van deze stichting en steunde hij het bestuur met goede adviezen! Hij was ook de eerste tochtencoördinator bij de Bol Junior A4D en had een groot warm hart voor het Bemmelse verenigingsleven!

"Door deelname aan de actie van de gemeente (Lingewaard Doet) hebben wij een mooi bedrag aan donaties gekregen om een robuuste bank neer te zetten langs het Zwitserspad. Niek, Puck, Guus en Sofie Bergamin onthulde de bank op 16 juli." Ook werd er een informatiezuiltje geplaatst.

Het bestuur van deBol bedankte alle donateurs voor het doneren van de cheque! De slogan van stichting deBol is: 'Met deBol op pad = puur genieten'! "Inwoners van Lingewaard: ga gezellig zitten, rust even uit en geniet van dit mooie plekje met uitzicht op de Tabaksschuur, het carillon en kasteel De Kinkelenburg!" Informatie: www.debolbemmel.nl.