Overzicht bij de Arnhemse Poort. (foto: Martien van Hemmen)
Overzicht bij de Arnhemse Poort. (foto: Martien van Hemmen) Foto: Martien van Hemmen

Panoramisch hoogstandje in Huissen

Algemeen

HUISSEN - Nog niet zolang geleden leek het samenstel van fietsroute, oude ruïne van de stadsmuur verouderde begroeiing nabij de fietstunnel een rommeltje.

Toen begon enige maanden geleden een behoorlijke herstructurering. Allereerst werd met een graafmachine het grove deel opgepakt en vervolgens gingen werklieden het puin te lijf. De oude contouren van de stadsmuur zijn weer herbouwd. De Arnhemse Poort doet de naam weer eer aan.

De poortwachter weet weer waarom hij daar op de uitkijk staat. Vanaf een nieuw bankje (met de zwaan mooi verwerkt in het meubilair) heeft de bezoeker uitzicht op de in een diepte liggende restanten van de middeleeuwse poort. Fietsers en wandelaars hebben er een verhaallijn bij getuige de infopanelen.

Tevens heeft men een mooi uitzicht op de entree van de Langestraat en de klassieke rij vooroorlogse huisjes. Dáár werd in 1945 overigens ook het verhaal van de Goudsbloem van burgers in oorlogstijd ‘geboren’.

Na de opknap bij de Antoniuskapel en bij de Buitenpoort wordt een positieve stap gezet in de identiteit van Huissen en daarmee ook Lingewaard.