Ingezonden brief

Was het vroeger echt niet beter?

Als je een dezer dagen kiespijn krijgt of er breekt een stukje van je tand of kies af, en je hebt een tandarts nodig, wordt het heel moeilijk.

In Lingewaard zijn naar mij is verteld 28 tandartsen, die allemaal recht hebben op vakantie, en het idee hadden om allemaal tegelijk te gaan, zeven tandartsen waren het er niet mee eens, maar mochten de patiƫnten van diegenen die wel gingen niet helpen, als je nl. kiespijn had belde je een nummer dat je doorkreeg van je eigen tandarts, dan kreeg je weer een nummer alwaar je terecht kwam in Amsterdam in een soort call-center, die mensen hadden geen idee waar Lingewaard, laat staan Huissen ligt. Na een gesprek van pakweg dertig minuten kon je kiezen: wil je naar een tandarts in Amsterdam of in Nijmegen ik heb de telefoon maar neergelegd; ik was zo boos.

En ben toen tandartsen in Huissen gaan bellen, de eerste was ook met vakantie, de tweede mocht mij niet helpen, de derde was ook met vakantie, en de vierde twijfelde even, en met wat gepraat mocht ik de andere dag om 11.00 uur komen. In de meeste praktijken zitten twee tandartsen. Waarom tegelijk met vakantie, waarom lossen ze elkaar niet af net zoals vroeger. Het is toch van de gekke dat je een man van 87 jaar naar Amsterdam stuurt, ze moesten zich schamen. Om zo met mensen (patiƫnten) om te gaan vind ik vreselijk. Vroeger was er altijd een dienstdoende tandarts tegenwoordig... Daarom was en is de tijd van vroeger beslist niet slecht. Nu wordt het geld te gemakkelijk verdient. Tegenwoordig is het in ieder geval -wat tandartsen betreft- er niet beter op geworden.

Leon Hal