Afbeelding
Foto:

Moink balls

Ik heb sinds kort een prachtige Kamado en heb hierop deze heerlijke Moink balls gemaakt. Ze hebben hun naam de danken aan het vlees wat ervoor wordt gemaakt. Mo van Moeee de koe en Oink van het varken. Origineel gebruiken ze Italiaanse gehaktballetjes maar ik heb ze op mijn eigen wijze gemaakt.

Ingrediënten voor ongeveer 30 stuks

Bereiding:

Neem een grote kom en kneed hierin de kruiden goed door je gehakt. Maak verdeel dit vervolgens in hoopjes van 30 tot 35 gram. Snijd de kaas in mooie kleine blokjes en vouw hier een bolletje gehakt omheen en draai er een balletje van. Doe dit tot alle blokjes kaas verpakt zijn. Snijd de lange plakken ontbijtspek in tweeën en wikkel een halve plak om een balletje heen en pin vast met een cocktail prikkertje. Ik heb de balletjes vervolgens een paar uurtjes in de koelkast gezet.

Ondertussen kun je de BBQ-saus maken en het recept daarvoor vind je op mijn website.

Dan mag je de Kamado gaan aan steken en plaats je er de Plate setter in samen met een lekbak. Als je hem rond de 120 graden hebt, verdeel je de balletjes mooi op het rooster. Na ongeveer 40 minuten mag je de balletjes aflakken met de BBQ-saus en gaar je ze nog een half uurtje verder.

De kern van de balletjes mag 70 graden zijn.

Eet smakelijk!

Jessica de Man

https://www.deman-foodandweight.nl