Ommetje historisch Angeren!

ANGEREN - Doordat de Historische Kring Angeren tien jaar bestaat, biedt ze de Angerense inwoners een ‘ommetje historisch Angeren’ aan. Het ommetje door Angeren is een permanent beschikbare wandelroute van 5 kilometer. 


De route is voorzien van acht informatiepanelen waarop in woord en (foto)beeld Angerense historische feiten, gebouwen en plekjes worden toegelicht. Het totale overzicht van het ommetje staat op het blad van de picknicktafel, boven aan de dijk bij de Bavo- en Hervormde kerk, afgebeeld.

Het ommetje is met duidelijke routepijlen, die op lantaarnpalen zijn bevestigd, aangegeven. De brochure met de plattegrond van de route en de bezienswaardigheden is verkrijgbaar bij het Dorpshuis aan de Emmastraat. Onderweg is ook digitale informatie beschikbaar. Via QR-scan is deze informatie op mobiele telefoons op te roepen.

Ommetje historisch Angeren is een initiatief van de Historische Kring Angeren en mogelijk gemaakt door medewerking van de gemeente Lingewaard.


Officiële opening

Op zondag 12 september (tevens Open Monumentendag) om 10.30 uur zal een vertegenwoordiging van B&W van de gemeente Lingewaard het ommetje officieel openstellen. Plaats: in en bij het Dorpshuis, Emmastraat 23, Angeren.