Lev Venselaar. (foto: Martine Venselaar)
Lev Venselaar. (foto: Martine Venselaar) Foto: Martine Venselaar

Opening pumptrack

laat op zich wachten

GENDT - In een recordtijd is deze vakantieperiode aan de Poelwijklaan in Gendt een pumptrack aangelegd. De gemeente reageerde dit voorjaar positief op de vraag van de Gendtse pumptracker Lef Venselaar, die al pumptrackervaring op banen buiten Lingewaard had opgedaan, om ook in Gendt een baan aan te leggen.


Nu de baan is aangelegd willen de pumptrackers snel van start. Helaas moeten ze nog even geduld hebben. De verwachte opening is vrijdag 24 september gelijk met de kick-off van de sportclubs. De baan moet namelijk nog officieel gekeurd worden, stukjes van de baan moeten nog aangepast worden, er komt nog belijning op de baan en er is onlangs gras ingezaaid dat nog enkele weken moet groeien.

De baan is aangelegd met medewerking van de gemeente Lingewaard. Door de pumptrack werkgroep van Gendt Vooruit is aan ondernemers, instellingen en fondsen een bijdrage gevraagd voor het realiseren van de pumptrack. Sponsors van deze baan zijn gemeente Lingewaard, Lingewaard Sportakkoord, Lingewaard Doet, Platform Gendt, Platform Molenwijk-Dries, Hans Geveling / Albert Heijn Lingewaard, Eigen geërfden, Crowdfunding en statiegeldactie, Vlinderfonds, Gerrit Jeurissenfonds, Shop Huisman, Playmogym.

"Als Gendt Vooruit vinden we dit een zeer geslaagde activiteit, waarbij  we gemeente Lingewaard en de sponsoren bijzonder erkentelijk zijn. Voor de jeugd het advies 'koop alvast een helm', want er zijn veiligheidsvoorschriften."