Afbeelding
Foto:

Bijzondere kerkdienst in Gendt

GENDT - Op zondag 29 augustus zal er weer een bijzondere kerkdienst zijn in Gendt. "Bijzonder omdat dan onze voormalige predikant Margreet de Bree voor zal gaan. Het is fijn om haar na ongeveer een half jaar weer eens terug te zien en horen. En tijdens de koffie na afloop van de dienst, kunnen we gezellig napraten en horen hoe het haar in haar nieuwe gemeente bevalt."


De dienst is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl. U hoeft zich niet van te voren aan te melden voor de dienst, maar er passen door de RIVM maatregelen, niet meer dan dertig personen in de kerk. 

De collecte is bestemd voor Noodhulp na aardbeving in Haïti. De bevolking van Haïti werd 14 augustus getroffen door een zware aardbeving. Er zijn bijna 1.500 doden en meer dan 7.000 mensen raakten gewond. De verwoesting is enorm. Meer dan 83.000 huizen zijn verwoest of beschadigd. In grote delen van het land hebben mensen geen toegang tot water, voedsel, communicatie, vervoer en elektriciteit. Hulp is dringend nodig maar komt moeilijk op de plek van bestemming doordat wegen zwaar zijn beschadigd. 

Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijk netwerk. Uw steun voor Haïti is hard nodig! Dit doet Kerk in Actie met uw geld:

Voor 62 euro geeft u een gezin een noodpakket met daarin dekzeilen, touwen en dekens om zich te beschermen tegen het weer. Voor 43 euro geeft u een gezin een hygiënepakket met daarin zeep, douchegel, tandpasta, tandenborstels, toiletpapier, kam, luiers en wasmiddel.

Aardbevingen en orkanen teisteren Haïti met regelmaat. Na orkaan Matthew in 2016 bouwde Kerk in Actie via ACT rampbestendige huizen. Deze huizen staan in het huidige aardbevingsgebied en staan nog steeds overeind. Uw steun doet ertoe!

Wilt u Noodhulp na aardbeving in Haïti ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v. Noodhulp Haïti. Wij zullen het geld dan overmaken. Alvast hartelijk dank!