Onderweg mooie bloemen gezien. (foto: Marga Reintjens)
Onderweg mooie bloemen gezien. (foto: Marga Reintjens) Foto: Marga Reintjens

Zon en harde wind

BEMMEL - "Zaterdag, 28 augustus zijn we met een club fanatieke vrijwilligers op pad gegaan om Bemmel schoon te vegen. Ondanks de harde wind maar wel met af en toe een zonnetje."


"Het resultaat was aanzienlijk. We konden goed zien dat er rondom de AH was opgeruimd, een week eerder zag het er vreselijk vies en onverzorgd uit. Anton is met de fietskar en lange prikstok helemaal naar Ressen gereden om daar vuil op te rapen. De Herckenrathweg, Ressensestraat, een deel van de Zandsestraat, rondom het BP tankstation, Laco en het speeltuintje, bij het OBC, de pleinen bij de Lidl en Jumbo zijn weer ontdaan van heel veel sigarettenpeuken, kauwgom, plastic flesjes, blikjes, snoeppapiertjes, zakken van de McDonald's met inhoud.

Een tijdje geleden werd een deel van een oude keuken gevonden bij de dijk in Gendt, vergane automatten in een plantsoen, een koffiezetapparaat is ook eens gevonden, nu weer een isoleerkan zonder deksel. De gekste dingen worden gevonden, maar ook dingen waar mensen blij van worden dat het gevonden is.

Vorige keer vond onze Leo een portefeuille met inhoud, allerlei pasjes en belangrijke documenten. Thuis heeft hij even gegoogled en de persoon in kwestie was zo gevonden, gebeld en kwam heel blij zijn spulletjes  ophalen. Vanaf januari was hij zijn portefeuille al kwijt. Vandaag vond Geert een sleutel die past op het hek bij het OBC. Maandag gaat hij de sleutel terugbrengen. Rob vond achtergelaten spulletjes die gebruikt worden bij het vissen.

Het blijft ons verbazen wat we zoal vinden en opruimen of terug kunnen geven. De volgende opruimactie staat gepland voor zaterdag 25 september.