(Ffoto: Jan Arts)
(Ffoto: Jan Arts) Foto: Jan Arts

Special Sports Event uitgesteld

ELST - Misschien vervalt de 1,5-meterregel op 20 september, maar voor een sportfeest op 26 september voor jongeren en ouderen met een beperking is dat ongewis en onvoldoende.


De geplande vierde editie van het Special Sports Event op Vitaal Sportpark De Pas in Elst wordt uitgesteld. Het was een zware afweging voor de organisatie. Sporten en bewegen door jong en oud met een beperking hebben een enorme knauw gekregen, een nieuwe impuls is hard nodig.


Toch werd het een uitstel. Want:

Alle signalen wijzen erop: door alle noodzakelijke maatregelen zou de deelname zeer waarschijnlijk laag zijn. Dus een gering resultaat.

Een spontaan sportfeest, met omhelzingen, knuffels en high fives met de winnaars is niet mogelijk. Alles moet ingetogen en op afstand. Voor een groot deel van de doelgroep is dat niet te snappen.

Ook met een coronatoegangsbewijs en de controle daarop, aparte vakken voor toeschouwers en waarschuwingsborden vreest de organisatie de veiligheid onvoldoende te kunnen waarborgen.

Maar, het is uitstel, absoluut geen afstel.  De nieuwe datum voor dit unieke tweejaarlijkse evenement is vastgesteld op: 25 september 2022.

De organisatie moedigt deelnemers aan om op eigen initiatief te gaan sporten en bewegen op de plekken in Overbetuwe en Lingewaard die bereikbaar en bruikbaar zijn voor jong en oud met een beperking, om lid te worden van een club met een afdeling of groep voor mensen met een beperking, of om deel te nemen aan een van de kleine activiteiten die de stichting SSE wil gaan organiseren. Meer informatie daarover komt op www.specialsportsevent.nl.