Portret Noud Bles. (foto: Eugene Verheul)
Portret Noud Bles. (foto: Eugene Verheul) Foto: Eugene Verheul

Bijzonder optreden

in nieuwe galerie in Bemmel

BEMMEL - Kunstcollectief Gelderse Poort organiseert op zaterdag 11 en zondag 12 september de kunst-cultuur-natuurroute. Op drie oevers exposeren kunstenaars en zijn er optredende schrijvers en muzikanten.


Een belangrijk knooppunt op de route Westoever is de gloednieuwe galerie De Hoge Eest, De Plak 29 in Bemmel. In de galerie van Niek en Marjan van de Looi exposeren drie beeldende kunstenaars uiteenlopend en opvallend werk: Connie Diepstraten, Nienke Faber en Niek van de Looi. Als u binnenstapt in de nieuwe galerie ziet u blauwdrukken, schilderijen en keramiek.

Onder het motto Ode aan het landschap treedt op beide dagen  van 16 tot 17 uur de schrijver/dichter Noud Bles op. Hij leest gedichten voor over natuur en landschap en fragmenten uit zijn romans en verhalen. Het wordt een keuze uit zijn publicaties, hij zal zeker voorlezen het fragment uit zijn roman De barokjager dat werd uitgekozen als een van de mooiste wandelbeschrijvingen in de Nederlandse literatuur en om die reden is opgenomen in de zeer recent verschenen bloemlezing Hier loop ik dan (samensteller Wim Huijser, Uitgeverij Rainbow). Het voorlezen wordt gecombineerd met muziek uit Syrië:  Mohamed Ali, afkomstig uit Aleppo en sinds 2014 woonachtig in Nederland, speelt op zijn Koerdische snaarinstrument de tambor.

Alle reden om op zaterdag 11 of zondag 12 september binnen te lopen bij Galerie De Hoge Eest. Aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom. Bij goed weer treden Noud Bles en Mohamed Ali op in de tuin bij de galerie.

Galerie De Hoge Eest, De Plak 29, Bemmel; 11 en 12 september 2021 van 16 – 17 uur.