Ode aan het landschap. (foto: Ellen Koelewijn)
Ode aan het landschap. (foto: Ellen Koelewijn) Foto: Ellen Koelewijn

Kunst kijken in Lingewaard

LINGEWAARD - Op zaterdag 11 en zondag 12 september kunt u volop genieten en nazomeren. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door Kunstcollectief Gelderse Poort.

 

Beleef kunst, cultuur en natuur. Er exposeren tachtig kunstenaars op veertig prachtige locaties in het gebied, dat de gemeenten Lingewaard, Berg en Dal  en Zevenaar omvat. Ontdek de 3 oevers van Rijn en Waal en geniet van het weidse rivierenlandschap, de uiterwaarden en de strandjes. Steek de rivier over met een van de 3 pontjes en geniet verder op de andere oever. De kunstroute biedt veel afwisseling in kunstvormen, van dichtkunst en realistische schilderkunst tot robuust ruimtelijk werk, van bronzen beelden tot keramiek, van gordijnkunst tot de fijnere textielkunst, design tassen en sieraden.


Muziek onderweg

Kunstenaars zetten hun eigen atelier open voor publiek en bezoekers kunnen daar daadwerkelijk de werkplaats zien waar de kunstenaar het werk creƫert. Maak kennis met al deze kunstenaars, performers en met hun passie. Op verschillende plaatsen worden optredens verzorgd door muzikanten, een organist en/of woordkunstenaars en er worden workshops en demonstraties gegeven. De deelnemers van het Kunstcollectief zullen er alles aan doen om u een mooie kunstbeleving te bezorgen. Meer informatie over programma en de routes staat op www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl.