Circus Factory kan de jeugd prima bezig houden. (foto: Sjaak Veldkamp)
Circus Factory kan de jeugd prima bezig houden. (foto: Sjaak Veldkamp) Foto: Sjaak Veldkamp

Kasteel Doornenburg zet de

toegangspoorten gratis open

DOORNENBURG - Op 11 en 12 september openen duizenden monumenten gratis hun deuren voor het publiek tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag. Kasteel Doornenburg doet ook mee. De zaterdag met de Kunst- en Cultuurroute ‘Ode aan 3 Oevers’ en zondags met de Monumentendag. 


Onder de slogan ‘Mijn monument is jouw monument’ gaat ook het kasteel een zo breed mogelijk publiek, met muziek, vertier en voetjesroutes door het kasteel kennis laten maken met Kasteel Doornenburg. Het kasteel is open van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is op 12 september gratis.

Kasteelvoorzitter Menno Tillema vindt de Monumentendag bij uitstek een gelegenheid om jong en oud op luchtige wijze kennis te laten maken met historie en geschiedenis. "Omdat wij moeten zorgen dat ook de volgende generatie kan genieten van het waardevolle Kasteel Doornenburg.”

Het programma op de zondag is divers.Circus Factory is op het kasteel geen onbekende. Ze zorgen voor doorlopend kinderentertainment waar iedereen plezier aan beleeft. De hoofdburcht is toegankelijk met de voetjesroute. Van 14.00 tot 16.00 uur gaat de deur elke 10 minuten open voor een eigen looproute. De Doornenburgse dansvereniging Mixed Moves geeft in de Ridderzaal om 11.00- 11.30 en 12.00 – 12.30 uur een voorstelling, telkens voor maximaal 50 personen. Op het binnenplein exposeren op beide dagen verschillende kunstenaars, waaronder Peter Bergenhenegouwen, Tamara Maat, Gerard Nijenhuis, Gonny Beljaars en Aref Damee (alleen zondag).

Reserveren voor de diverse programma onderdelen is niet mogelijk, maar gaat via inschrijving op de dag zelf.