Afbeelding
Foto:

Kerkdienst en expositie in Gendt

GENDT - Tijdens het Monumentenweekend van 11 en 12 september zal er op zondag om 10.00 uur weer een kerkdienst zijn in het monumentale kerkje van Gendt. 


Voorganger in deze dienst zal Ds. Natalie da Costa uit Angeren zijn. Zij is altijd een steeds terugkerende gastpredikant in Gendt geweest, maar heeft nu aangegeven dat het op 12 september de laatste keer zal zijn. De laatste jaren tot aan haar emeritaat(pensioen) was zij predikant van Angeren en daarna heeft ze nog veel kerkdiensten geleid in de omgeving en daarbuiten. 


Wij willen Ds. Da Costa natuurlijk van harte dank zeggen voor al haar werk en bijstand in het pastoraat.

De collecte in deze dienst is bestemd voor Edukans. Deze organisatie richt zich op het stimuleren en financieren van onderwijs in ontwikkelingslanden voor kansarme groepen. Deze programma’s worden mede mogelijk gemaakt door verschillende sectoren van het Nederlandse onderwijs hierbij te betrekken, in uitwisselingsprogramma’s en fondsenwerving. Edukans werkt aan grote én kleine onderwijsprojecten voor kinderen en jongeren. Ze zorgen voor goed opgeleide leraren, veilige scholen, passende beroepsopleidingen en betrokken ouders. Ze werken aan gelijke kansen voor jongens en meisjes en staan klaar voor kinderen in nood. Willen jullie Edukans ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v. Edukans. Wij zullen het geld dan overmaken. Alvast hartelijk dank. 

Op zaterdag en zondag zal onze kerk ook geopend zijn van 11.00 – 17.00 uur tijdens het Monumenten weekend. De kerk is valt onder Monumentenzorg. Folders over de geschiedenis van de kerk zijn beschikbaar.

Ook is de kerk dan een locatie waar geëxposeerd wordt door twee kunstenaars, die meedoen aan de Kunst-Cultuur-Natuur route van het Kunstcollectief Gelderse Poort: Ineke van Middelkoop exposeert foto’s met een impressie van natuur en landschap. De foto’s zijn een weergave van haar verwondering. Ze gebruikt haar camera zoals een schilder zijn penseel. Haar landschappen zijn niet gedetailleerd, maar geven een impressionistisch beeld.”

Het werk van Pieter van Bernebeek is met modern realisme goed omschreven. Zijn realistisch weergegeven stillevens zijn meer dan een nauwkeurige weergave en zijn schilderijen, ambachtelijk geschilderd in olieverf, vallen op door hun sprekende kleuren. Naast stillevens schildert hij ook portretten in opdracht.

"Wilt u al eerder een indruk krijgen van het werk van Ineke en Pieter kijk dan op www.inekevanmiddelkoop.nl en www.pietervanbernebeek.nl. Op zondag zullen er ook nog muzikanten optreden, bij mooi weer op het kerkplein voor de kerk. Om 13.00 uur duo Messingh (Ben en Helma) en om 15.30 uur singer-songwriter Hans Hamers. Het wordt dus een gezellig en druk weekend voor het kerkje in Gendt. Iedereen is welkom en we hopen op mooi weer, zodat u op de fiets ook andere locaties met kunstenaars langs de route kunt bezoeken. Informatie en route kunt u vinden op www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl.