Volkstuintje in de kas Huissen. (foto: Jolanda Aleven)
Volkstuintje in de kas Huissen. (foto: Jolanda Aleven) Foto: Jolanda Aleven

Volkstuintje in de kas Huissen

HUISSEN - Wat een geweldige start met Volkstuintjes in de kas: zoveel enthousiaste mensen zijn vanaf 1 maart begonnen met het kweken van groenten en fruit op een eigen stukje grond in de kas. 


Binnen 4 weken werden de eerste geteelde groente geoogst; de smaakpapillen ervaren een veel intensere beleving. Plantjes poten, verzorgen, oogsten en eten geeft zoveel voldoening. Geen bestrijdingsmiddel of kunstmest te bekennen, zo weet je wat je eet!

Men zegt wel eens: zoveel mensen, zoveel wensen, en dat kan je ook in de tuintjes zien. De één teelt vooral groenten, zoals sla, andijvie, (mini)komkommer en allerlei soorten tomaten (snoeptomaatjes, honing-, pruim-, pomodori-tomaten) en natuurlijk aardbeitjes. Anderen worden blij van het telen van druiven, kousenband, mango, okra en meloen. Kruidentuintjes zijn ook favoriet, niets zo leuk dan koken met je eigen geteelde groente en kruiden. Een kopje thee van je gekweekte Marokkaanse munt, citroen melange en pepermunt: daar word je toch blij van! Ook zijn er veel tuintjes met plukbloemen, eetbare bloemen, zonnebloemen, Dahlia’s enzovoort. Dit alles teelt men puur en biologisch. Voor liefhebbers van koken uit eigen tuin is het mogelijk om op onze buitenkeuken een workshop te geven. Tuinder Ap verzorgt de biologie en geeft graag teeltadvies.


"Bent u geïnteresseerd? Maak vrijblijvend een afspraak om een kijkje te komen nemen, mail naar volkstuintjeindekas@outlook.com of app 06 42669114."