Natuurgidsen en docenten. (foto: Jos Peters SLN)
Natuurgidsen en docenten. (foto: Jos Peters SLN) Foto: Jos Peters SLN

Een 'hoera' na de afsluiting

van de cursus Natuurbeleven

LINGEWAARD - Natuurgids bij Lingewaard Natuurlijk word je niet zomaar, daarvoor moet je het nodige leren. Theorie én praktijk. In september 2020 startten Lingewaard Natuurlijk en IVN RijnWaal met een cursus Natuurbeleven om nieuwe enthousiastelingen de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen om natuurgids te worden.


Een jaar lang hebben ruim twintig cursisten geleerd wat er te beleven is in de natuur van Lingewaard; en hoe zij deze kennis op een speelse manier kunnen overdragen aan kinderen en volwassenen. In verband met de coronaregels is een gedeelte van de lessen online gegeven. Dat was natuurlijk niet gepland, maar is toch erg goed verlopen. De creativiteit heeft er niet onder geleden.  Er zijn verschillende spellen ontwikkeld die goed van pas komen in de veldlessen.


Eind augustus hebben achttien van hen de cursus met succes afgerond. Sommigen zullen vrijwilliger worden bij IVN, anderen bij Lingewaard Natuurlijk. "Wij zijn blij met deze nieuwe natuurgidsen voor de basisschoolleerlingen. De lessen Natuur- en Milieu Educatie in Lingewaard worden door natuurgidsen gegeven evenals de groepsexcursies in de Lingewaardse natuur!"