Afbeelding
Foto:

Vind de ruimte

Protestantse Gemeente Huissen, Raadhuisplein 35. Zondag 19 september 2021, viering 10.00 uur, voorganger Elly Morelissen. Viering bijwonen? Mail naar aanmelden@pknhuissen.nl of kijk en luister online via kerkdienstgemist.nl. Vrijdagmiddaginloop van 14-16 uur. Voor koffie of thee, stilte, een kaars, aandacht. Welkom!


De afgelopen anderhalf jaar werd er in onze Protestantse Kerk in Huissen door twee, maximaal drie mensen gezongen. De kerkgangers mochten niet meezingen en pas in de laatste weken is er heel voorzichtig weer wat gezongen. Ook onze cantorij is al die tijd niet bij elkaar geweest. Maar als u dit leest is de cantorij weer voorzichtig begonnen en wordt er ook tijdens de kerkdiensten weer door de kerkgangers gezongen.

Het is mooi om na de vakantie weer een nieuwe start te maken. Met de cantorij (die iedere vrijdagavond repeteert van 19.00 – 19.45 uur) bereiden we ons voor op de medewerking van een paar diensten later dit jaar.

De komende maanden denkt de kerkenraad ook na om de kerkruimte op andere momenten van de week open te stellen om elkaar te ontmoeten of om alleen maar even stil te zijn.

De cantorij begon dit seizoen met een prachtige Engelse volksmelodie op tekst van Sytze de Vries: “Zoek de stilte, vind de ruimte in ons overvol bestaan, waar de hoop een plaats kan vinden, wij bevrijd naar binnen gaan”. De melodie nodigt heel erg uit om weer heerlijk mee te kunnen zingen. Dat kan gelukkig weer op diverse momenten: op zondagmorgen in de viering, bij gospelkoor Promises op maandagvond of de cantorij op vrijdagavond.