Eerste lustrum en sponsoractie

voor Wielewaal Gendt/Doornenburg

GENDT - In september is het vijf jaar geleden dat het dorpsvervoer in Gendt van start ging. Toentertijd reden vrijwillige chauffeurs is een elektrische golfkar, bij elkaar gebracht door een grote actie van een wielerploeg in Gendt. Na twee jaar is deze e-car vervangen door een gewone auto, mede gesponsord door Autobedrijf Van Sambeek.


"Inmiddels rijden we in totaal vijf jaar, de laatste jaren ook in en naar Doornenburg. En dit vijf dagen per week om ouderen en anderen naar huisarts, tandarts, therapie, boodschappen, familie en nog veel meer te brengen. De deelnemers betalen hiervoor een vrijwillige bijdrage.

Dit is natuurlijk niet helemaal kostendekkend en we zijn dan ook blij met alle giften, die we in de loop van deze vijf jaar ontvangen hebben van stichting Welzijn Lingewaard, bedrijven, de gemeente, andere fietsers, Guyt verzekeringen, Woonstichting Gendt, stichting Gendt/Doornenburg en van inwoners via de actie Lingewaard Doet.

Nu willen we op 17 september vanaf 14.30 uur onze chauffeurs in het zonnetje zetten op het Julianaplein en tevens een start maken met onze sponsoractie 'Vrienden van de Wielewaal', waarmee we hopen te kunnen zorgen dat De Wielewaal ook de komende jaren kan blijven rijden.
We zullen op de markt flyers uitdelen, waarop staat hoe u vriend van de Wielewaal kunt worden en hopen op ieders medewerking."