De nieuwe pumptrackbaan in Gendt. (foto: Martine Venselaar)
De nieuwe pumptrackbaan in Gendt. (foto: Martine Venselaar) Foto: Martine Venselaar

Pumptrackbaan Gendt

GENDT - Gendt is vanaf vrijdag 24 september een nieuwe buitensportlocatie rijker: een pumptrackbaan! Lev Janssen heeft het initiatief genomen en samen met vrijwilligers, de gemeente en sponsoren de handen ineengeslagen om dit te realiseren.


Wat is een pumptrackbaan eigenlijk? Een pumptrackbaan is een circuit met bulten en kombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Dit maakt het geschikt om op te racen met je crossfiets (BMX), mountainbike, stuntstep, loopfiets, rolstoel, skates of skateboard. Je vindt deze baan op het grasveld bij de kanovijver. "Sta jij al te springen om de baan te betreden? Wacht nog heel even, de baan wordt de komende tijd gekeurd."


"Op 24 september verwachten wij je om 15:00 uur om samen met de burgemeester deze sportieve en stoere baan te openen. Hebben we al gezegd dat Waalhalla een indrukwekkende demonstratie komt verzorgen? We kunnen je vertellen, dit is zeker de moeite waard om te komen bekijken. Na de demonstratie kun je zelf de baan op en je skills laten zien. Let op: helm is verplicht.

Om 16:00 uur gaan we met zijn allen naar sportpark Walburgen in Gendt waar verschillende sportieve workshops worden verzorgd door verenigingen uit de regio. Alles wat we hebben beschreven is volledig gratis en aanmelden is niet nodig. Het enige waar jij voor moet zorgen is een helm en zwemkleding. Vanwege drukte op en rondom het park graag parkeren op de parkeerplaats van sportpark Walburgen om daarna via de kunstgrasvelden naar de pumptrackbaan te lopen."